Volle startvelden bij Ducati Club Race

19, 20 en 21 mei 2023      TT CIRCUIT ASSEN

In het weekend van 19-21 mei wordt op het TT Circuit Assen de Ducati Club Race gehouden. Dit grootste Europese race-evenement voor amateurs is al weer toe aan de 43e editie en is onverminderd populair bij de coureurs, getuige de 450 inschrijvingen uit tal van landen.

De Ducati Club Race betekent drie dagen vol actie op het TT Circuit. Op vrijdag wordt er de hele dag getraind. Op zaterdag worden de kwalificaties verreden voor de races van later op de middag (vijf races vanaf 16.30 uur) en de hele zondag. Dan staan er vanaf 11.00 uur maar liefst 16 races op het programma. Een deel van de klassen kent twee races.

Een belangrijk deel van het raceprogramma is uiteraard ingeruimd voor Ducati-klassen. Ducati’s zijn er in tal van uitvoeringen en zodoende zijn er ook meerdere klassen, waarin gelijkwaardige motoren bij elkaar zijn ingedeeld. Voor de klasse van de vierkleppers zijn ruim over de honderd inschrijvingen binnengekomen. Dat houdt in dat deze klasse in meerdere groepen zal worden verreden. De indeling geschiedt op basis van de gereden tijden tijdens de kwalificatie. In totaal zijn er zes Ducati-klassen.

Liefhebbers van klassieke motoren komen goed aan hun trekken, want er zijn drie klassen waarin met klassieke racemotoren wordt geracet. Andere oudere motoren komen aan bod in de IG Königsklasse, waarin wordt gereden met tweetakten, de motoren die tot een jaar of twintig geleden toonaangevend waren in de GP’s. Verder zijn er de Thunderbikes, een klasse waarin met vrijwel alle motoren mag worden gereden, zo lang het maar niet gaat om viercilinders van Japanse en Duitse makelij. Bij onze zuiderburen is de Belgian Twin Trophy zeer populair. Dit is een klasse voor lichtere tweecilinders. En dan zijn er nog twee categoriën zijspan, de Northern Sidecar Cup voor hedendaagse driewielers en de Camathias Cup, voor zijspannen van lang geleden.

Naast alle actie op het circuit is er ook volop te doen in het voor het publiek vrij toegankelijke rennerskwartier. Daar zijn diverse stands, waar tal van producten verkrijgbaar zijn, er is een tentoonstelling van Ducati’s die afgeleid zijn van de winnende Ducati’s in het WK Superbike. Een praatje maken met de deelnemers is altijd mogelijk. En uiteraard is er ruim de gelegenheid om ergens iets te eten en te drinken.

Op zaterdagmiddag zijn een 75 tal ernstig zieke kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben  in samenwerking met Stichting Bikers4all te gast bij onze clubrace. Dank zij de medewerking van diverse sponsoren zullen zij worden onthaald en genieten van prachtige middig op “The cathedral of the Speed” of the wel het TT Circuit Assen.

Verdere informatie  verwijzen wij u naar onze website wwew.ducaticlubrace.nl.

Noot van de redactie:

Wilt u een Ducati verzekeren? Bereken hier uw premie!