Na weken speuren op het internet en/of diverse bezoekjes aan de Ducati dealer, is het gelukt! U heeft een nieuwe of gebruikte Ducati gekocht! Vanaf dat moment zijn er een aantal zaken die u moet regelen voordat u de weg op gaat. Allereerst moet de motor op uw naam worden gezet.

Motorfiets op naam overschrijven

Uw Ducati dient voor onder andere de wegenbelasting en verzekering op uw naam overschreven te worden. Afhankelijk van waar u hem heeft gekocht, zijn daar verschillende werkwijzen voor:

Gekocht via een dealer

Wanneer u de Ducati bij een dealer heeft gekocht, dan is het eenvoudig om de motor op uw naam over te schrijven. De dealer kan namelijk inloggen bij de RDW om de overschrijving te regelen. U ontvangt een bewijs van overschrijving van de dealer.

Niet via een dealer gekocht

Indien u de Ducati niet bij een dealer heeft gekocht, dan dient u de motor zelf over te schrijven. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden:

  • U gaat met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode naar het dichtstbijzijnde postkantoor. Vergeet hierbij uw eigen identiteitskaart of paspoort niet.
  • U kunt ook met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode naar een kentekenloket van de RDW. Dit zijn veelal garagebedrijven die uw motor ook kunnen overschrijven.
  • Woont u in de buurt van Veendam, Zoetermeer of Den Bosch? Dan kunt u ook naar een RDW kantoor gaan gewapend met het kentekenbewijs én de tenaamstellingscode.
  • Ten slotte is het tevens mogelijk om een motor online over te schrijven. Dit verloopt via uw DigID. Hiervoor heeft u het volgende nodig: het kentekenbewijs, de DigID app (met beveiligingsniveau substantieel) en uw identiteitsbewijs.

Wat kost het overschrijven van een motor?

Het overschrijven van een motor kost €10,10. Na het betalen van deze kosten ontvangt u een tenaamstellingsverslag. Hierop vindt u onder andere de tenaamstellingscode, maar ook de meldcode. Deze laatste heeft u nodig voordat u een verzekering kunt afsluiten.

Uw Ducati verzekeren

In Nederland is het bij wet verplicht om een motor te verzekeren. Voor het verzekeren van uw Ducati heeft Ducati Insurance een verzekering met de kwaliteit die u van Ducati gewend bent. Bereken hier uw premie. Indien u meer wilt weten over de dekking van uw Ducati verzekering of de voorwaarden wilt lezen klik dan op de link in deze zin.

Heeft u liever persoonlijk advies? Bel dan 0172-427293 of stuur een mail naar info@ducati-insurance.nl .